tisdag 21 december 2010

"Hur man än vänder sig har man skinkan bak"

Ikväll är det dags för den årliga Skinkaftonen. Ja, det är alltså första gången den kommer gå av stapeln, men min tanke är att det ska bli en fin tradition. Femton vuxna plus två bebisar ska få äran att provsmaka årets ekologiska julskinka.

Nu gäller det bara att skinkan håller måttet. Lite snopen blev jag när jag kom hem och upptäckte att det var en färdigkokt julskinka jag köpt och inte en rimmad som jag brukar ta. Det blir ett spännande test att se om den med en snabb griljering blir lika god som en ugnsbakad.

Om det är någon annan som känner behov av en liten stämningshöjare såhär i skinktider rekommenderar jag:

1 kommentar:

Slow-Eva sa...

Haha, jag har just också skrivit om att hitta på egna traditioner. Er låter riktigt härlig.
Jag tycker att de färdigkokta brukar vara riktigt bra så jag hoppas att er smakade.