söndag 20 maj 2012

Ordning på ufon

Jag gillar verkligen att påbörja nya projekt. Det finns inget bättre! Så spännande, man är helt uppslukad av att prova den där nya tekniken, mönstret, modellen... Dessvärre verkar jag inte riktigt ha samma passion för att avsluta saker...särskilt inte sånt som går lite trögt, såna där tråkiga grejer som liksom inte riktigt blir som man har tänkt sig. De blir oftast liggande, lämnade, lite här och var faktiskt.

Men nu efter ett par lediga dagar och mer energi har jag äntligen tagit ett krafttag och rensat upp bland mina en-miljon oavslutade UFON.

Hädanefter ska alla oavslutade pyssel ligga prydligt samlade i en korg bredvid soffan - redo att plockas upp när inspirationen dyker upp! (och högen ska minska!)

Jag har också varit exemplariskt duktig (tycker jag själv!) och skrivit ner varenda påbörjat litet projekt på en lista. Den blev ganska lång...

Sen finns det ju alltid de där sakerna som tyvärr inte alls blev som man hade tänkt sig...

...men med lite distans till det hela brukar det inte vara så svårt att bestämma vad man ska göra av eländet...

8 kommentarer:

HannasHörna sa...

Hej! Duktiga du... Och vad synd att den lilla katten? inte fick ett bättre öde. Men jag känner igen känslan... Ha en go kväll! Kram

Cicki sa...

Wow, vad duktig du varit.

Först tänkte jag att jag avslutar allt. Tills jag rannsakade mig själv och började tänka på de där grytlapparna jag aldrig quiltat klart eller de bruna stickade knästrumporna som bara är 1½ par än så länge, eller de halvfärdiga väskorna som inte blev som jag ville. För att inte tala om allt annat som dräller här och där.

Snälla, påminn mig aldrig mer om sånt.......:-)

Lantmätarvillan sa...

Kan inte annat än att säga att jag känner igen mig... När planen finns i huvudet och jag ser allting framför mig samt när jag just satt igång, då är jag väääldigt entusiastisk. Men om färgen måste torka eller syprojektet måste pausas för en natts sömn, då kan det dra ut på tiden minst sagt.

popetotrora sa...

Ja, det var en ordentlig lista du hade där... :-) Smart att låta sakerna ligga framme så du kan hugga i direkt när andan faller på. Det är annars mitt största problem, att även om man blir sugen att avsluta något så orkar jag liksom inte rota fram det ur UFO-högen.

Linda sa...

Åh, vad jag känner igen det där! Smart att samla allt och sortera bort det som ska/borde slängas!

Jag har funderingar på att utmana mig själv att avsluta alla oavslutade projekt nu under sommaren - inte köpa nytt pysselmaterial innan allt är färdigställt! Men jag får se!

Jag lyckas förresten inte länka min hemsida till mitt namn när jag kommenterar, har varken wordpress, openId eller någon av de andra...

Monkan sa...

Ja dessa UFO:n... Fast hellre lite saker som påbörjas men kanske tar paus :) än totalt stillestånd. Och huvudsaken man har kul på vägen :) Och en lista var ju klart bättre än att ha allt ligga drällande. Om man skulle ta och skriva en lista, och så kanske en del saker blir slutförda på köpet, för man kanske inser att vissa projekt inte kräver så värst mycket för att bli klara!

Fröken Pyssel sa...

Smart att ha det bredvid soffan så där! Men åh, den ser ju så söt ut, ska den verkligen somna in för gott? :-)

Evasleva sa...

Jag har också en korg med UFON och saker som ska lagas. Den högen minskar aldrig. Jag vet inte vad det kan bero på...