onsdag 25 mars 2009

Kärleken till en plåtburk
Finaste födelsedagspresenten är en second-handfyndad brödburk från min syster.

Min lägenhet är ganska vit. Vita väggar, vitt överkast, vitt matbord och stolar. Jag är inte tjejen som smäller upp en fet mönstrad tapet på väggen, då får jag klaustrofobi. Väggarna måste vara vita. Däremot lägger jag gärna vantarna på fina plåtburkar och då finns det ingen hejd på hur tjusiga mönster och färger det får vara!Så här ser det ut i mitt kök under snedtaket. Den rosa burken med fjärilar samt den turkosa med rosor är båda inhandlade i otroligt shoppingvänliga Oldenburg i Tyskland. Den ljusblå burken hittade jag på en skånsk loppis och de söta Babushkorna kommer från Tiger i Malmö (ett beställningsjobb av en av mina shoppinglakejer!)Läckra detaljer.

7 kommentarer:

☆Cel'Dara☆ sa...

Babuscha-burkarna är fina! Vill ha, vill ha!
Var det längesen du köpte dom, finns dom kvar tro? Detta måste kollas upp!
Ha en bra våffeldag.:-)
(Jo, jag fick reda på att det visst var idag och inte igår... jag som trodde jag hade missat alltihop, vilken tur!)

Pysselprinsessan sa...

Vilka fina burkar! Föresten, var har du hittat de prickiga tygerna du visade upp!? Visst såg jag ett vit och rödprickigt med vit botten!??

Jo, vi kanske ska flytta. *hoppas hoppas* Men den lägenheten är under renovering... Så vi får se.. :)
Kramar

Jo sa...

Men, så fina!! Jag älskar burkar! Det är verkligen JÄTTESYND att vi har ett stort behov av burkar ute i rucklet så att mössen inte kommer åt allt i vill kunna ha kvar i mat- och ljusväg :D

Den du fick av din syster var verkligen hur fin som helst!!

Kram!

Monkan sa...

Urcharmiga burkar! Mina favoriter i din samling är den röda och den blå, som du gömt i bakgrunden. Min plåtburksjakt har inte gått bra.

Ooooh, sagolikt fin bakskål. En riktig pärla, sån skulle jag också vilja ha. Och våren... ja härom morronen så var jag helt säker på att det pågick nån filminspelning vid jobbet och nån dragit på en snöstormsmaskin, det kändes som på rena kalfjället.

Tyg(er)jakt, oj, det är väl inget farligt? ;-) Hur ska det "rätta" tyget se ut då? Kan Mairo ha nåt passande kanske? Åhléns har ju Mairo, och många andra fina tyger. Mique (Gamla Brogatan) har också Mairo, och hade rea på nån modell för två veckor sen. Med rea så kommer kanske Mairo ner i någorlunda humana priser... Och Tiogruppen (Götgatan 25) har väl tyger? Du måste ju få hitta Det Rätta!

IKEA hade en del svartvitt såg jag idag när jag tog en snabbtur dit. Och om du har vägarna förbi Sickla så finns ju där Tygvaruhuset och Jysk, men jag har ingen koll på deras sortiment.

Syfestivalen... 3-5 april kanske? Fast det enda jag känner igen under kategorin Tyger är Kilotex. Men man kan ju åka dit för allt det andra :-)

Jag har aldrig varit på den mässan och tänkte att i år så ska jag! Men så krockar det, nästa "träff" för spinninggänget är 4 april. Fast jag planerar att nöja mig med ut-och-äta delen på kvällen och skippa eftermiddans bodypump (med "spinningfröken") som egentligen är inledning på Jippot. Kan bara inte missa mässan, jag vill ju kika på symaskin! :-)

Skrynklig servettdecoupage låter bra, jag tycker att det är fint när decoupageservetterna blir lite skrynkliga. Och åka fel... kan även hända... "den bästa", hmmm, vet inte vem jag syftar på... Men teoretiskt så kan det hända att en person väntar på buss för att åka till spinningpass vid Fridhemsplan, och inte tittar så noga på vad det står för nummer på bussen som kommer, och det visar sig var fel, nämligen den som svänger och åker till Medborgarplatsen istället för Fridhemsplan! Sen precis missar bussen tillbaks, tar tunnelbanan och hinner i rätt tid till passet (bara missat chansen att hinna in i nån affär innan). Ja i teorin alltså ;-)

Javisst kan man utepyssla lite vid Rosendahl, enda hindret är att man gärna vill ha händerna fulla med alla deras goda kakor :-)

Fröken Fräken sa...

Men nu fick jag ju en himla lust att samla en massa karamelliga burkar högst upp på ett köksskåp. Problemet är bara att mina överskåp är inbyggda i väggen, så det finns ingen sådan yta. För det mesta är ju det väldigt bra, för det hindrar en massa dammsamlande.. men ändå..

Oja, åk ut till Sickla och kolla in tygutbudet. och så kan du rapportera till en tygtörstande donna uppe i norr. Ska ge mig ut och spana efter en tygbit till min bror. Har bestämt att han ska få en ny gardin till köket vare sig han vill det eller ej, när han fyller år. Jag har ju såååå måååång affärer att välja mellan; Åhlens eller Ohlssons....

Evasleva sa...

Just en sådan burk finns i min farmors barndomshem. Underbart. Burkar är så härligt.

Fin blogg!

till-vidas-ara sa...

Superläckra burkar!!!

Kram Lycke