tisdag 21 april 2009

TörnfåglarnaJag köpte på mig några oh så ljuvliga DVD:er häromdagen när jag svängde förbi shoppingparadiset Ullared. Flera, flera timmar av drama med kärleksintriger och svek så det bara väller över alla brädder. I love it!

Familjen jag hyr av har fortfarande inte sett till att ordna så att jag har tv-mottagning här (ärligt talat, pust alltså!!!) så det behövs en och annan DVD då och då.

I förrgår började jag titta på Törnfåglarna. Jag läste boken för många år sedan och mindes att den var väldigt, väldigt bra men jag kom inte riktigt ihåg historian. Jag trodde inte heller att jag hade sett tv-serien förut och det borde jag faktiskt ha kommit ihåg, för guuud vad den är fin! Åh, vad jag har gråtit och gråtit floder över fader Ralph och Meggies smärta, alla fantastiska känslostormar och deras tillslut så sorgligt bortslösade liv.

Dagens tips är: läs boken eller se tv-serien. Eller gör både och.


4 kommentarer:

Jo sa...

Åh, sådana filmer är ju perfekta att ha när man vill fördriva tiden! Eller ja, alla filmer är ju bra, men det är kul med lite nostalgi ibland! :D
Jag gillade Törnfåglarna när den gick som serie och jag hyrde den någon gång när jag var sjuk och kikade på hela i ett sträck. Och grät förstås! Det skulle vara kul att se den igen helt klart!

Helen sa...

Jag kommer ihåg Törnfåglarna från TV men egentligen var jag nog lite för liten men vad jag grinade tyckte den var så sorglig. Tror att det jag tyckte var värst var när brodern lämnade henne (stämmer det in?).

Fröken Fräken sa...

Jag säger bara:
"Oh Ralph, who sent the rain??"
Härligt med dramatik, storslagna känslor och förbjuden kärlek. Fast man vet inte vem som egentligen var knäppast av dem? Ralph som hela tiden fattade fel beslut eller Megan som var halstarrig och ville hämnas på alla.

Klart att du måste ta tag i situationen och styra upp lite i den nya lägenheten. Inredningsbeslut måste ju fattas av en expert! Själv försöker jag styra upp på min kökshylla men det vill sig inte. Får det inte så snyggt som jag vill ha det - har jag tappat stinget? (ja, det hjälper ju kanske inte att tvångsstirra på hyllan och kräva att inspirationen ska komma) Det kanske beror på att jag inte har köpt några tyger på länge? För det har jag inte. Det är eländes elände på tygfronten!

Däremot har jag fyndat två charmanta stolar på Kupan idag. 60 kronor styck och en pappa med bil i närheten - klart att man då slår till. Har man inga målningsprojekt, så skaffar man sig det.

Susi sa...

Törnfåglarna ser jag aldrig mer. Jag grät hela natten efter det sorgligaste avsnittet,alla sorgligheter kommer över en när man ser sånt.Kram från Susanne