lördag 28 november 2009

Adventsfrid

Nu sitter jag framför datorn och sippar på ett glas julmust samtidigt som jag njuter av stillheten i vårt adventspyntade hem. Det är en helt perfekt lördagskväll. Och första helgen på tre veckor som jag är hemma.Lägenheten är skinande ren. Adventsljusstakarna är uppställda. Gran- och blåbärsris är inplockat och tillpiffat. Ja, det är nästan så att man skulle vilja sätta på en liten julskiva...Minigranen står i hallen. Bredvid har jag ställt julgransljusen i en liten zinkburk från Granit. Ingen gran utan riktiga julgransljus.
Och årets adventsljusstake kommer ju som bekant från Balders hage, men mossan är plockad i den småländska skogen. Den här ljusstaken ger mig en traditionell julkänsla.

4 kommentarer:

Zazzan sa...

Vad mysigt du har gjort det! :-)

Jo sa...

Vad fint du har pyntat! Nu skäms jag lite över att jag inte ens har letat fram min adventsljusstake ännu och inte heller julstjärnorna... Men jag kan ju alltid inspireras av dig! :)
Hoppas att du får en mysig första advent!

Glam & Damm sa...

Så mysigt! Den bästa mossan hittar man i Smålands skogar =) Älskar krukan från Granit, har en likadan =)
Trevlig första advent // Jasmin

Fröken Fräken sa...

Du har kommit mycket längre med att göra det julfint! Jag får låta mig inspireras här där jag står i röran bland jullådor, pappstjärnor, pumor och annat jox och undrar om det någonsin blir beboligt igen... och så var det söndag eftermiddag och jag har inte ens hunnit hälften av vad jag hade tänkt.. när ska det bli julledigt egentligen?

Hur går det med leran? Jag skulle göra ett fat, men leran verkar ha torkat fast i formen.. så det blir nog att ta fram hammaren. Vissa ideer är verkligen bättre i huvudet!

Jag hade glömt att plocka in vitmossa till juleriandet, och plötsligt blev det -10! Svårt att plocka då, men min fiffige fader hade förutsett mitt behov av detta och redan plockat in en påse! Man kan ju inte bara ha blåbärsris...