torsdag 18 mars 2010

Min drömJag vet inte hur länge det har stått på min önskelista över saker jag vill göra men nu har det äntligen blivit av. Jag har börjat gå en kurs i silversmide - och det är precis lika roligt och fascinerande som jag hoppades att det skulle vara.

Bara att få vara i en metallslöjd lokal en gång i veckan och använda brännare, tänger och små vassa sågblad är häftigt. Tiden går så fort och jag har så roligt.

Kanske är det bästa av allt att det faktiskt blir något "riktigt" av det jag påbörjar. Igår gjorde jag en silverring.

8 kommentarer:

Evasleva sa...

Wow! Vad kul! Ska bli roligt att få se vad du gör på kursen!

Min man önskar nog att han var guldsmed egentligen. Han kanske borde få en kurs i presnt. Men det är väl ganska dyrt? Det är långt till 40-årsdagen...

Jo sa...

Åh, vad roligt! Det står på min att-göra-lista också! Det vore kul att få skapa sina egna silversmycken, precis som man vill ha dem! :)

Jag får nog avvakta lite dock, jag har precis lagt in en beställning på ytterligare en slags symaskin, så hobbykontot går redan på högvarv, både penga- och tidsmässigt!

Zazzan sa...

Häftigt! Det där har jag också velat göra länge, men det blir liksom aldrig av. Lyllos dig! :-)

Anonym sa...

O va spännande! Ska bli jätte kul att se vad du gör under kursens gång. Ringen var jätte fin. Kram

Monkan sa...

Å vad kul med silversmideskurs! Och redan gjort en ring, vad fin, vad duktig du är.

Jag gick ju trådslöjdskurs i höstas och nu ska samma kursledare ha silversmideskurs så om allt går som planerat blir det en helgkurs i maj.

Ska bli spännande att se/läsa vad mer du gör på kursen så får jag lite "input", vi ska också göra en ring faktiskt tror jag :-) Hoppas verkligen att kursen blir av.

Fruädel sa...

Men va fint å vad avis jag blir på dig! Vill också!!! Har du provat silverlera??? Jag är sååå sugen på att prova, men har visst ett hus att bygga också, hm, men sen så!kramelikram och nattinatt/Tess

Pysselprinsessan sa...

Åh, vad roligt! Å vad fin! Själv ska jag absolut gå en keramikkurs till hösten! Det har jag funderat på länge nu! Det är oxå lite att skapa " påriktigt"! :)
Kramar

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Å så skoj! Ska verkligen bli roligt att få se vad du får till.

Hoppas du har haft en riktigt fin helg!