onsdag 21 juli 2010

"Det var två tomater som var ute och gick..."


I början av sommaren...

Dagens dilemma: att bestämma vad vi ska göra med våra två tomatplantor när vi reser iväg på semester. Vi fick plantorna i inflyttningspresent för några månader sedan och sedan dess har de växt sig mörkgröna, stora och fina. De trivs kanonbra på vår balkong men de klarar sig inte länge utan vatten.

Ett alternativ är att bära ner dem till grannen en trappa ner. Hon är 80 + och en härligt modern kvinna med gröna fingrar, så där skulle de vara trygga. Men problemet är att den ena plantan redan har sju små gröna tomater. Och det blir bara fler och fler för varje dag. Och jag blir rädd att vi kommer missa hela tomatskörden om vi reser ifrån dem. Jag vet inte hur lång tid det tar för tomaterna att mogna, men kanske hinner vi inte tillbaks innan dess...

Kan man släpa med sig tomatplantorna till sommarhuset eller är det galenskap?

4 kommentarer:

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Ingenting är väl galenskap. ;-)
Men nog kan man släpa med sig tomatplantor om man vill. Jag kan ingenting om tomater, så jag kan inte ens komma med en vild gissing på när de kan vara röda och fina.

Ha det gott!

Skoogstrollet sa...

Om ni har plats i bilen så kan ni väl självklart släpa med tomaterna till sommarhuset. Du skulle bara sett alla bilder från en av trädgårdsmässorna i våras där tanken var just en flyttbar trädgård. Tyvärr hittar jag ingen bild på någon av bloggarna jag läser. Jag kommer dessvärre inte heller ihåg hur lång tid det tar för tomaterna att mogna, men det framgår inte heller hur länge ni flyttar. Lycka till!

Evasleva sa...

Jag skulle också ha tagit med dem. Det hade ju varit annat om ni skulle på charter :)

Jo sa...

Klart man kan ta med sig sina plantor som man har pysslat om! Om ni inte ska vara borta så hemskt länge, kan ni ju sätta i uppochnervända PET-flaskor med vatten i, i krukorna. Det kräver dock att man har rejäla krukor från början!
Jag skulle som sagt ta med dem om jag hade plats i bilen, man vill ju inte missa skörden! :)