måndag 1 februari 2010

Samla dem i en bok

Den här boken gjorde jag till mig själv. Bara för att ha. Och bläddra i ibland. Njuta av när jag inte orkar sy något just för stunden. Och inspireras av till kommande projekt. Den är min lyx.

Idén fick jag av min största inspirationskälla när det gäller tyger och sömnad.

9 kommentarer:

Hantverk i villa 16 sa...

Hej!
inte dumt alls att spara olika tips och ideér i en bok, det är mycket användbart jag gör på samma vis men jag har dem i en pärm och inte alls lika snyggt som du gör

vivianné

Fröken Fräken sa...

oooh! Det är ju som att kunna ta med sig tygskåpet vartän man går! Fast jag skulle nog behöva något liknande en A3-pärm eftersom jag har så många tyger vars mönster bara syns om man tar en större bit av det. Det är iaf välgörande för förkylningen att öppna tygskåpet och gå förbi och klappa lite på tyghögarna när man känner sig som mest krasslig.

Blir nog inte något flyttande för min del, men eftersom min nye kollega just har flyttat har jag tänkt lägga mig i där och komma med lite välmenta tips :-D (det var han som s a s öppnade dörren för detta, så nu får han göra sig beredd..!) De roligaste flyttarna är alltid andras flyttar, för då kan man gå hem till sig när man blir trött! När bär det av till den nya adressen för er del?

Det är trevligt med så många tips om inspiration, nu ska jag se om de inte kan göra susen! Måste släppa min kompis nässprayet...

Concha sa...

I love your swatch book!! You were brave enough to glue large squares of fabrics... they look fantastic!!

viktoriaK sa...

Vilken bra idé!
Inspirationen kanske kommer tillbaka om man har en sådan bok att bläddra i.
Jag fick massor av inspiration idag när Stoff & Stil katalogen kom!
Kram

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Vilken rolig idé! Och skoj att kunna spara en bit av alla tyger. Supersött tyg med svamparna på!

Rörande kakelplattorna:
Det har varit en del arbete... I början hade la jag typ 3 inredningstidningar på dem. Så låg det i kanske 4 dagar. Sen tog jag bort och hade bara 1 inredningstidning ett tag. Därefter låg dem utan tidning i ett dygn, men började böja sig. Då lade jag 4 stycken kokböcker på dem. Nu är de platta och torra, men det har tagit kanske 2 veckor. Tålamod... Tänk dock på att tidningen suger åt sig fukt från leran, så papperet skrynklar till sig lite. Så lägg något "mindre viktigt" närmast kakelplattan, ett reklamblad eller så...

Det var den långa torkningsredovisningen det... :-)

Hoppas du har haft en riktigt fin dag!

Monkan sa...

Fin bok, vilken kul idé, Ja hon är verkligen en riktig inspirationskälla. Vad fint du matchat kuddar och broderiramstavlor också.

Det där med jagskapysslanärjagkommerhem, och sen blir det ingenting, usch det känner jag allt för väl igen. Du har ju faktiskt gjort en hel del men jag måste verkligen rycka upp mig. Ont i halsen i två veckor har tärt på energin men nu börjar det vända.

Unknown sa...

vilken mysig bok!

sv: tack så mycket!

www.matildasalmen.com

Zizzi sa...

Underbar bok! Kanske ska göra en sån med omslagspapper/papper. Ibland har jag svårt att göra mig av med sånt, eftersom jag vill ha lite kvar. Och på det här sättet har man ju alltid en liten bit kvar.

Petra sa...

Men vilken bra idé, jag som äslkar alla mina tyger men aldrig orkar eller hinne sy!!!

Tack!!