torsdag 24 februari 2011

Snälla hjälp mig med ljuset!

Nä, hörrni, nu behöver jag verkligen hjälp!

För jag håller faktiskt på att bli tokig på vår belysning hemma. Den är helt värdelös!
Antingen är det ett starkt, vitt, kallt ljus (från lågenergi-lamporna som sambon envisas med) eller så blir det dim-ljus från felplacerade eller för svaga taklampor.

Hur har ni fixat belysningen i era pysselrum/pysselhörnor, arbetsrum, hallen och vardagsrummet och sovrummet? Och då menar jag bra, trevlig, varm och praktisk arbetsbelysning.

Alla tips mottages med stor tacksamhet!

Hälsningar från en pralin i nöd!

6 kommentarer:

Petra / Popetotrora sa...

Jag har samma problem som du. Typiskt omysigt ljus i pysselrummet. Däremot såg jag ett tips hos Rebecca som jag tänkte testa. Verkar bli mysigt ljus.
http://rebeccasdiy.blogspot.com/2011/02/del-4-malade-lampor.html

Verkar bli mysigt ljus. Men det får ju inte bli förmysigt... man måste ju se också...

Ja, som du skriver: ett problem! :-)

Lotten sa...

Svårt det där! I mitt syrum har jag en taklampa a´la modell toa-belysning... sen utöver det har jag två gamla kontorslampor med hederliga gamla glödlampor. Gillar inte det kalla ljuset i energilampor... köpte en lågenergilampa som skulle ha ett gult varmt sken - men det hade den absolut inte! Halogen är ett annat alternativ som inte är lika kallt sken i....


Hoppas att du löser ditt belysningsproblem!

Jo sa...

Jag har samma problem. Ljus är supersvårt. Vår lägenhet har riktigt dåligt ljusinsläpp och det är faktiskt det sämsta med lägenheten (iaf nu när elefantungen ovanpå har flyttat)...
Jag hoppas att du får tips som jag också kan dra nytta av! :)

Fröken Fräken sa...

It so happens att jag visar min pyssellampa i dagens inlägg. Fast jag vet inte direkt om den är ultimat ur belysningssynpunkt, den är mer vald för att den är så fin. Jag skulle väldigt gärna ha lampor som gör det ljust, men inte som ger starkt sken.. fast det är nog för mycket att hoppas på...

Stora örhängen och kädd i rött på intervjun? Tja, vi får väl se vad jag kan hitta på. Jag som aldrig klär mig ljusare än grått liksom ;-D Den där frågan om hur jag förväntar mig att en bra chef ska vara har man ju fått ett par gånger. Av någon underlig anledning(...) är jag bättre på att räkna upp de egenskaper som en chef inte ska ha! ;-D Men jag klurar på en lista med frågor och svar!

Fruädel sa...

Heeej pralien!
Har samma problem jag med, sitter allt som oftas för mörkt :-)
Vet du! Jag har beställt köket nu, jippie, härligt!
Kram på dig vännen och pyssla lugnt, en sådan där nålbok måste jag givetvis göra!!!/Tess

Jenny Aronsson sa...

Du vet du vad jag skulle testa, att gå till en butik som säljer köksinredning, Över köksbänkar numera finns inbyggd hallogenbelysning och ledlights med mera... IKEA är väl ett exempel men jag skulle även testa en annan butik som är lite mer specialiserade just bara på kök. För jag upplever att moderna kök just har den belysningen du söker, stark men endå inte för kall, inga lysrör utan moderna hallogen eller led tror jag det är. kombinera med en vanlig skrivbordslampa som är lätt att rikta, varför inte en sån där gamal röd mojäng som vi hade när vi var små, den går ju att dra upp och ner och vrida åt alla håll, den kan du säkert hitta i shyssta färger eller måla om i annat fall.