torsdag 7 maj 2009

en enda jädra gnällvisa

Nä, nu har jag nog lite på nåt sätt gett upp. Det kommer ingen blogginspiration. Jag tror att det är mitt liv som ställer till det och gör att jag inte riktigt orkar eller vill ta tag i bloggandet. Och vad gör man åt sånt?
Jag har liksom tappat sugen här och det beror nog mest på...

- att jag bor "inneboende". Vem tycker att sånt är värdigt (eller kul) när man är över 25?
- att jag bor ca 55 mil från den jag älskar mest. Sånt tär.
- att det är 4 månader tills mitt vik går ut. Ju närmre det blir desto mer längtar jag.
- att jag längtar efter en egen, normal och vettig lägenhet att inreda. Inte en ombyggd carport.
- att jag saknar mina allra bästaste vänner, som ju också bor ca 50 mil härifrån. Men inte ens åt samma håll som den andra älskade, tyvärr.
- at jag baske mig är trött på att bo ensam, det är helt enkelt inte min grej!
- at min inspiration blir noll och inget så fort jag kommer tillbaks till denna staden. Symaskinen har stått framme i flera månader nu men jag har knappt sytt ett enda dugg. Idéerna finns, men inte kraften.

Ok. Sådär känns det. Det känns sådär.

Kanske låter det jävligt gnälligt. Men ja, tyvärr är jag inte gjord varken för distansförhållande, karriäridioti eller storstadsbruset. Och det har varit nyttigt att inse att ett jobb aldrig kan fylla upp tomrummet efter de man saknar och vill vara med varenda sekund. Jag kommer aldrig gifta mig med karriären.

Men. Jag ska inte bara deppa ihop totalt, för det finns faktiskt några himla bra saker också som har förgyllt mitt liv på sistone och som nog kommer förgylla det lite extra den närmsta framtiden...
- Om en liten vecka och lite till sticker jag tillsammans med kärleken på min drömresa till NY city. Tjubbe dubbe doo!
- Det är ju faktiskt vår och det är sol och det kommer bli sommar och bad i havet, så är det ju bara.
- Idag fick jag två gräsligt illgröna "Dala"hästar av en kollega. Jag som har hållt utkik efter et par "prisvärda" = asbilliga sådana i en evighet kommer måla dem vita fortare än kvickt och sedan hitta lämpligt plats för dem.
- Det finns en stor etta nere i Småland som bara står och väntar på mig och mina inredningsidéer. Det känns spännande och kul och väldigt, väldigt bra.

Det var det skojiga inlägget. Undrar om man skulle ta och rycka upp sig lite? Häpp!

4 kommentarer:

Malin sa...

åh, det var alldeles för längesen jag kikade förbi. Hur mår lilla pysselpralinen nu för tiden?

Jag tycker att du verkar göra det allra bästa av din storstadssituation och snaaaart har 4 månader passerat!
Förstår din frustration över att ha distansförhållande och saknaden måste vara oerhörd. Fast så länge man vet att det inte ska vara så för evigt brukar man kunna stå ut liiite till och liiite till.
Att man sen inte orkar blogga eller pyssla är kanske inte så konstigt då. Jag är också drabbad. Kanske har du smittat mig?

Har inte bloggat aktivt på evigheter och pysslet jag tänkt ta tag i ligger fortfarande och blänger på mig..
Snart intalar jag mig..snart!

Jo sa...

Ajaj, massa tråkiga saker på din lista.. :( Du får tänka på att det snart är över! Bara fyra månader kvar och innan dess ska du hinna med en resa till härliga NY! :D Jag är inte lite avis, ska du veta!

Hoppas att du mår bättre och får mer inspiration snart!

Stor kram!

Cel'Dara sa...

Man har all rätt att vara lite gnällig ibland, verkligen!
Men bra ändå att du har kul grejer att se fram emot mitt i allt tråkigt och jobbigt! :-)
Hoppas du orkar blogga lite om NY sen när du kommit hem igen. :-)
Kram

Pysselprinsessan sa...

Jag förstår hur det känns! Jag är på nåt sätt i samma situation, men jag har föstås fördelen att dela ångesten med min sambo. Jag är inte heller upplagd för att bo i en tråkig lägenhet. Möblerad, i helt fel stad, i helt fel land. Just nu är livet på nåt sätt på paus... Det är en lång väntan tills vikariatet är slut så vi med gott samvete kan flytta hem. För detta är inte hemma!

Ja nu har jag ocå gnällt lite. Jag tycker att det är helt ok! :P Jag skickar lite internetenergi och hoppas att det kanske känns lite bättre! Passa på att shoppa i alla fina storstadsbutiker så du har massa fina grejor till kommande fina boende! Jag ska försöka snabbspola till september! ;D

Kramar