tisdag 18 januari 2011

Inte ens i närheten av den här...En intressant fråga som plötsligt uppstår när man börjar jobba igen efter ett halvårs hemmavarande är:

"Vad sjutton ska jag ha på mig???"

Plötsligt måste man korva sig ur mysbrallorna och de sköna t-shirtarna och börja klä sig som folk. Jag förstår ju att alla ni välvårdade och ordentliga människor nu bekymrat rynkar på pannan och tänker "Men gud, vilken människa, räckte det inte med att hon var arbetslös och bidragsberoende. Var det verkligen så illa att hon förvandlades till en sunkig lodis som tog sovmorgon varje dag och som hasade omkring hemma i lägenheten i urtvättade mjukisbyxor med sladdrig resår?!!".

Ja, vad kan jag svara annat än: "JAAA! Det är sant". Men mysbrallorna ska jag kasta nu jag lovar. Och så ska jag köpa mig en snygg topp som jag kan ha till mina hårda, obekväma "riktiga" byxor som jag nu ska ha på jobbet.

Fast helst skulle jag vilja gå i den där klänningen istället. Fy tusan, då skulle jag känna mig snygg. Och dessutom slippa stenhårda, äckliga brallor!

Om jag nu bara kunde ge mig på att sy den nån gång...

6 kommentarer:

Pysselprinsessan sa...

Hi hi! Jag läser en kurs på universitetet (ja, man får tydligen läsa på halvtid när man är arbetslös?!?!) så jag inte ska förfalla helt!!;D Risken skulle annars vara överhängande!

Låter förresten bra med ditt nya jobb och din nya chef i förra inlägget!

Kramar

Petra / Popetotrora sa...

Haha!! Jag har full förståelse för att du levde i mysbyxorna! Det är ju lyxen med att vara hemma.

Jag ska jobba hemma imorrn och tänkte precis på hur skönt det kommer bli att glida omkring i mjuksiar hela dagen! :-)

Jo sa...

Åh, vilken fin klänning!! Jag ser verkligen fram emot att se den när du har sytt den! Jag kan sy en retroklänning jag med, så kan vi gå till Esthers och vara fina sen! :D

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Mysbyxor är det första som åker på när jag kommer hem från jobbet. Varför ska man inte kunna ha det mysigt när man är hemma?!? :-)

Och den klänningen du...nu blev jag inspirerad till att sy mig en fin sommarklänning i ett härligt vitt tyg med röda smala ränder som jag har i mina gömmor. Måste bara hitta ett mönster.

Hoppas du har en riktigt fin dag!

Fröken Fräken sa...

Mysbyxor, eller för mig just nu, tights är ju guds gåva till mänskligheten! Det är bara att mysa runt i sådana så fort man kan. Försöker väl fiffa till mig något till jobbet, men å andra sidan jobbar där många flanellskjortor-och-tofflor-herrar, så det behövs inte så mycket för att vara uppklädd!

Har klappat lite tyger nu, och bedömde jag var frisk nog att gå till jobbet, om än trött. Jaha, väl där visade sig att hälften av kollegorna var på utbildning och det hände inget alls... stor vits att man kämpade på och begav sig dit då! Men snart snart helg!

Malin på pastill.nu sa...

Haha, ja, klänningar är, näst efter mjukisbyxor, helt klart det bästa plagget :-D Man är fin och det är mjukt, skönt och bekvämt :-D