onsdag 7 september 2011

Köpenhamn

Förra lördagen gjorde vi ju en liten tripp till Köpenhamn. Vi hade som vanligt vansinnig otur med vädret, regnet forsade. Men jag gjorde en väldig massa roliga shoppingfynd så jag var så nöjd och glad ändå.

Jag är ledsen om detta inlägg inte ser riktigt klokt ut, blogger har gjort sitt bästa för att sätta sig på tvären så det blev nog lite hipp som happ...men så får det va, jag har liksom aldrig varit den som strävar efter perfektion ändå. :-)På tåget satt jag alltså och virkade. I lila leggings dagen till ära.
Väl framme i Köpenhamn gjorde vi en snabb incheckning på hotellet för sedan skynda iväg mot butikerna. Klockan var redan 11 när vi kom med tåget så det gällde att ligga i om vi (hrm...jag) skulle hinna med allt!
Först ut var ett besök på Notre Dame. Tack till Erry som tipsade om den!


Jag fastnade för alla fina plåtburkar...

Sen bar det med raska steg av mot Retro Villa. En butik som fullständigt vibrerar av kreativitet, färger och mönster.
Otroligt inspirerande! Jag hade tur, ett hiskeligt åskväder dundrade precis över stan när vi var inne i butiken, så vi blev "tvungna" att stanna där inne lite längre och söka skydd. Stackars oss!
Alltså bara tänk om det här hade varit tygrullar...!!!

När åskvädret dundrat vidare lämnade jag butiken med två dyra, men fina rullar av äkta "gamla tapeter". Nöjd som sjutton!


På Systrarna Grene fanns det redan lite julsaker i ett hörn.
Sen såg jag en extraordinärt tjusig spegel på Accessorize.

Och kollade in Urban Outfitters övertrendiga utbud.När en butik blir så trendig att den blir tråkig så tappar jag intresset. Och så är det lite med Urban Outfitters. Men fina smyckesträd, det hade de i alla fall.

När affärerna stängt gjorde vi sällskap med några vänner och åt god mat på Dalle Valle. Sedan fick jag till min lycka dricka inte mindre än två av min älsklingsdrink: urgoda frozen Strawberry Daiquiris!

Enda smolket i bägaren på vår mysiga resa var pissdåliga (ja, förlåt men det är verkligen sant!) hotell Astoria. Rummet vi hade var extremt lyhört och trots öronproppar vaknade jag flera gånger av att tågen körde genom rummet. Morgonens frukost"buffé" bestående av portionsförpackat pålägg, plastbestick, plastskålar för yoghurten och inte en grönsak inom synhåll - nä, det var helt enkelt inte vad jag förväntar mig av ett 3-stjärnigt hotell.

Men bortsett från viss sömn- och näringsbrist var vi väldigt nöjda och glada när vi kom hem igen på söndag eftermiddag.

3 kommentarer:

Henrietta sa...

Det ser ut som du hittat en del fint!
Jag fick tipset om att klicka på fliken HTML och göra inlägget där. Då blir inte inläggen så galna som ditt råkade bli :o)) Jag har haft min beskärda del av dessa galna meddelanden.

//Henrietta

Ninette sa...

Åh, din lyckost som varit till Köpenhamn! Härliga bilder från härliga butiker!

Petra / Popetotrora sa...

Åh, jag är så vansinnigt avundsjuk på alla som får besöka Köpenhamn och Retro Villa! :-)