fredag 9 oktober 2009

Gröt kan också vara vacker...

...om den serveras på rätt sätt!

Havregrynsgröt med mjölk och jordgubbssylt serverad i världens vackraste frukostskål från Green Gate. Varje gång jag får syn på den i köksskåpet blir jag så glad. Ni kan ju tänka er hur det känns när jag får äta frukost ur den! Och det allra bästa är nästan att när gröten är uppäten, då ligger det en liten blomsterbukett och väntar längst ner i botten. :-)

Idag är det full rulle! Här skrivs ansökningar så svetten lackar. Jag träffade en otroligt trevlig och bra arbetsförmedlare imorse, han gav mig verkligen en push i rätt riktning och lite extra självförtroende. Jag som har haft en så väldigt bister inställning till Arbetsförmedlingen tidigare insåg idag att det ju bara har handlat om att jag har träffat fel person tidigare. Nyttig lärdom för mig.

Strax bär det av på helgutflykt till gamla trygga hemstaden Göteborg. Och imorgon ska jag pallra mig upp till mina ännu äldre hemtrakter i Ulricehamn. Så bloggen får vila lite. Men kanske tar jag med mig ett broderi så att inte pysselabstinensen blir för stor. :-)

Trevlig, solig och rolig pysselhelg önskar jag er alla!

4 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Va?? En trevlig, bra och peppande arbetsförmedlare?? Är du säker på att du var på Arbetsförmedlingen?! Himla bra om det faktiskt finns sådana dock! Jag har bara aldrig träffat någon sådan.. ;-)
Jag måste alltså ta och skaffa en Green Gate-skål, då kanske jag börjar gilla gröt...hm....

Klart att man inte kan ta in bara höstbilder i headern bara för att det är höst. Så då tar man in lite blommande hägg för att muntra upp sig.. men längst till vänster är ju en bild på förra årets hyacinter i en av mina Sturehofkrukor. Så det jämnar ut sig!

Jag blev ju inspirerade att också sy gardiner till köket! Så här har jag snabtt som sjutton sytt till köket direkt efter att jag kom hem efter jobbet. Och emellanåt har jag rantat ut på balkongen och sprayat grejer. Jajamen, det är början på en underbar pysselhelg!

Ha det så skoj i Göteborg och Ulricehamn!

Jo sa...

Åh, vad synd att jag är i rucklet, annars hade vi kanske kunnat ta en snabb fika eller så! Du får ta en resa till sedan när lilla Oscar har kommit, så får du komma o klappa ;)

Jag susade glatt FRÅN Göteborg och förbi Uschlehamn på väg till rucklet idag. Här ska det bli semester och pyssel!

Hoppas att du får en bra helg!

jojohanna sa...

Underbara frukosttillbehör! Härligt att du träffade en positiv arbetsförmedlare. Själv tragglar jag mig fram, syfröken den här veckan, en annan vecka NO-magister. Å däremellan är jag Kreativ Konsult. Det låter ju fint =)
Ha en skön "hemester"

Monkan sa...

Jag har (tack och lov) ingen erfarenhet av Arbetsförmedlingen sen jag gick ut gymnasiet men om jag skulle behöva gå dit så vill jag träffa en sån handläggare (eller vad det kan heta) som du fått nu.

Ja jättesöt skål, med den kan nog t.om havregrynsgröt bli gott :-) Jag skulle gärna slänga ut mitt tråkiga vita porslin och byta till nåt charmigt som Green Gate t.ex, hmmm, frukostskålar skulle ju kunna vara en start...

Jo ljuset utifrån har en viss förmåga att sabba ens gardinplaner, lysa igenom så att mönstret inte alls blir var det var tänkt, men så bra att det gick att fixa till.

Nu är det nåt som inte står riktigt rätt till här... Bilder på hembakat bröd men inget recept?! En sån galenskap! :-)

Rödvita kuddar var jättefräscht, pyssligt med alla olika delar att sy ihop, fina kuddar båda två. Och jag minns tillklippningen från i våras av det fina rosa tyget, så det blev ett glasögonfodral :-) Jättesöt och tyget är så fint.