lördag 4 april 2009

Lördagskväll ur mitt perspektivJag stryker mina ärvda kökshanddukar från farmor Gun. Jag tycker om att stryka, det är så mysigt. Man får stå och fundera lite ifred en stund, samtidigt som man njuter av det doftande linnet som blir slätt och snyggt under strykjärnets värme.

Mitt strykjärn är också ett arv. Jag tror att det är mammas gamla. Det funkar fint. Bättre än nya som bara kalkar igen. Det är också lätt som en fjäder och passar därför fint till sköra fröken-handleder som lätt blir trötta.Det här dagen har gett mig nytt hopp om livet. Jag började med frukost på en pinnstol i solen, en pinnstol som jag helt sonika lyft ut genom min fönster-dörr, rakt ut på tomten. Sedan promenerade jag förbi årets första tussilago. Det är lycka. Och att jag nu sitter här med en smått rosig nos känns inte heller helt fel. Kanske finns det hopp om en sommar i år också...

Ja just det, och så gick jag förbi My Little Ponys hus. Alltså det måste ha varit det, för det var målat lila och fullkomligt översållat med rosa plastblommor, pynt och fjädrar. På utsidan!

3 kommentarer:

Jo sa...

Det låter som en ganska mysig lördagskväll om du frågar mig :) Själv har jag äntligen fått komma ut till rucklet, superhärligt! :D Det var alldeles underbart, varmt väder igår och när vi hade fått i båt och y-bommar i vattnet, satt vi en stund på bryggan och solade. Hur härligt som helst!

Tyvärr hade det inte gått så bra med alla lökar som jag tryckte ner i höstas, det var inte alls mycket som hade kommit upp.. :(
Idag har det regnat, så jag sitter kvar inne, det är för blött i marken för att kunna jobba vettigt. Men vi kommer ju tillbaka snart, redan till påsk, då kan jag nog påta lite mer därute!

Ha en skön söndag! Kram

Fröken Fräken sa...

Lägg bara till en symaskin till det där, så har du en helkväll a la Fröken Fräken! Charmanta kökshanddukar! Själv har man inte sådant arvegods så man köpte blåvitmönstrade kökshanddukar på Ikea som ska bli kuddfodral. Jag har nämligen kommit på att blått vore en trevlig färg!!! Men det var i övrigt erbarmligt dåligt med tyger, jag köpte bara ett enda...

Har inte hunnit med så mycket finpyssel, hela dagen igår gick ju åt på det stora varuhuset, och sedan hade jag träningvärk i benen efter att ha burit upp en massa av pappas grejer tre trappor upp fem gånger. Och idag har man försökte röja. Men hur dammsuger man när man lagt ut skyddspapper för att måla sin inköpta skohylla?!?

Men som sagt, snart är det ledigt och påsk, och tänk om vi får lite plusgrader också, som resten av landet?!

Emmie sa...

åå, jag fick sån inspiration att stryka mina ärvda handdukar från farmor och farfar med monogram på, plus att jag tog tag i och strök mina örngott ( som jag brukar göra när jag känner för det..)också när jag ändå var i farten..:)