söndag 19 april 2009

På besök i Norrköping


Arbetets museum i Norrköping

I tisdags hälsade jag på min fina syster på vägen upp till Stockholm. Hon bor nämligen mycket lämpligt i Norrköping. Det är alltid lika härligt att träffa henne, hon är glad och smart och härligt babblig. Jag har de senaste åren insett vilken klok människa hon är. Tidigare har hon liksom varit min något förvirrade lillasyster som mest har varit gullig. Men nu är det hon som resonerar klokast av de flesta jag känner. Och dessutom är hon trevlig att vara med. En bra vän.

Vi käkade lunch på Arbetets museum. Väldigt god lunch i en mysig miljö. Dessutom kan ta sig en titt på gratis utställningar på köpet om man är intresserad. De hade en spännande utställning om Sverige som industriland - När Sverige blev modernt. En långt rullband med prylar från olika årtionden slingrade sig genom rummet. Hög igenkänningsfaktor på alla mormors gamla plastprylar från 60-70-talet. Kul!

Norrköping är en vacker stad. Man kan tydligt se på byggnaderna att det varit en industristad. Vi promenerade förbi strömmen som forsar fram mitt i stan. Och upptäckte något ganska märkligt mitt ute i det forsande vattnet...


Metro - tillgänglig överallt!

3 kommentarer:

Helen sa...

Vad kul att se bilder från Norrköping, bodde där i 1 ½ år när jag pluggade.

Jo sa...

haha, den har jag missat! :)
Visst är Norrköping en härlig stad. Jag gillar att gå längs strömmen när det är vår/försommar, då luktar tom strömmen gott.. ;)

Jenny Aronsson sa...

Fina bilder du fick, jag tyckte det var fint att du löste metro mysteriet, det är helt klart bygggubbsen som haft lite roligt på rasten. Vi kanske ses igen nästa helg, vi hörs stora kramar