tisdag 20 oktober 2009

Köket

Oj, vad jag kom av mig. Eftersom jag städade bort varenda litet pysselprojekt inför helgens besök är lägenheten nu alldeles tom på pysselöar. Och min inspiration tycks som bortblåst. Undrar om det hjälper att öppna tygskåpet och kika in?

Såhär ser det ut i vårt kök efter några veckors målande, borrande och skruvande. Och jag börjar äntligen känna mig riktigt hemma. Och riktigt kak-baksugen!


Loppisfyndat bord. Stolarna kommer från en annan loppis. Tavellisterna är från IKEA, vitmålade av lilla mig.


Vitmålad IKEA byrå. Billig och lättmålad. Bredvid står de fina och praktiska retur-grejer-lådorna från GRANIT.


Handdukshyllan har ni ju redan sett...


Och här står det visst några ekande tomma kakburkar... Verkar inte bättre än att det är dags att knyta på sig förklädet. Mest sugen just nu är jag på att göra dom här.

3 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Jomen, jag veeeet! Man längtar efter att ha det välstädat in i minsta vrå, men när man väl har det så kan man ju liksom inte pyssla av rädsla att stöka till. Eller så får man ingen inspiration för att allt är för prydligt. Just nu är det ingen risk för det hemma hos mig eftersom jag har två Billysar som står och tar upp mycket golvyta. Och dessutom mitt framför tygskåpet så jag kan inte titta till mina älsklingar!! Iiiih!!
Men, nu kom jag av mig. Vad mysigt det ser ut att vara i ert kök! Klart att man bör stå där och knåda kakor!

Jo, lite svart här och där är det hos mig, men ganska lite tror jag om man ser till helheten. Jag har ju försökt mig på klara färger och pasteller, men det enda som kan funka är blått. Så jag hittar tillbaka till svart, beige och grått som detaljfärger till mitt vita. (två gråsvarta tyger inköpta på Ohlssons tyger på Sveavägen i förrgår!)

Muchos lycka till på jobbintervjuerna!Praktiskt med två på raken, då kommer du alldeles färdiguppvärmd till den andra. Plus att man måste ju belöna sig rikligt efter att ha klarat av två stycken :-)

jojo sa...

Åh, vad fint du får det. Gillar verkligen återvinningsstationen. Jag har själv städat ordentligt nu i veckan, men jag lämnade faktiskt lite pysselöar framme, dammade runt (nä, lyfte och organiserade, sen dammade) Klarar mig nog inte utan handarbete i närheten. Och öppnar du tygskåpet lovar jag att inspirationen kommer.. Jag håller tummarna för att det går finfint på dina jobbintervjuer, du verkar ju verkligen vara en tjej som är värd att anställa! Den här veckan är jag musiklärare, (musik är inte en av mina talanger, men det är skoj ändå) Jag har fått varit kreativ konsult i en hel månad på skolan där jag vickat, haft bild, slöjd, musik osv. Tjänar sådär jättemycket gör jag väl inte som vikarie, men det känns iallafall meningsfullt. Nu är jag så glad, för efter höstlovet ska jag få jobba minst 75% på "min" skola i minst 4 veckor! Som "hustomte" (fritidsklubb, idrott, frukostfixare, vuxen i skolan osv) och så blev det lite engelska också. Tjoho, det känns ju jättelänge, och verkar som att nära och kära får julklappar i år också...
Sätt igång och baka nu! Det syns ju att kakburkarna vill bli fyllda. :) Mums!

Sofia sa...

Vilken fint kök!!! :)