fredag 21 januari 2011

Skolplanscher

När en retropryl blir trendig i inredningsvärlden är det verkligen som förgjort att hitta den på en vanlig loppis. Ibland kan man kanske finna den i en dyrare antik- eller second handbutik men det är sällan. Därför blev jag igår riktigt förvånad när jag på Erikshjälpen plötsligt fick syn på höstens kanske mest eftertraktade retro-väggprydnader, nämligen två skolplanscher.

Motiven är barnsliga men underbara. Jag älskar verkligen illustrationer från 40- och 50-talet och har sedan tidigare köpt några av Maj Lindmans bokstavsplanscher på Tradera.

6 kommentarer:

Emmie sa...

Åh, så fina!! Kul att du fann dem! brukar hålla utkik, men har ännu inte snubblat över några..

Sanna sa...

Åhh va mycket fina fynd du har gjort på sistone.. =)

Fröken Fräken sa...

Ja, jag letar gamla skolplanscher med bokstäver/text på bara. Och gissa om det är som förgjort att hitta sådana?! Särskilt på loppis - just nu hittar jag inte ens en korg som behöver min ömma omvårdnad.. ja, jag är lite loppisbitter just nu.. stackars mig! Men lyllos dig som hittade de här!

linnea-maria sa...

Vilka söta fynd du har gjort. Jag tycker att vissa loppisar har blivit så dyra även vissa hjälporganisationer. Erikshjälpen har dock fortfarande bra priser tack och lov. Ha en fin vecka /Therese

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Å så fina! Ett riktigt fynd. Brukar också hålla utkik, men som du säger, dem är svåra att få tag på numera. Iaf till rimliga priser.

Hoppas du har haft en fin måndag!

Kiiromi sa...

Åh, de var jättefina. Grattis till det fyndet.

/Mia :)