söndag 16 september 2012

Man vet aldrig...

...vad man ska komma ut med från en loppis.
Jag hoppas alltid, alltid på att hitta fina tyger. Tyvärr händer det väldigt, väldigt sällan.

Igår hade vi planerat in en barnvagns-sightseeing på Babyproffsen (sånt som man tydligen kan behöva göra i mitt tillstånd). Mitt ultimatum för att överhuvudtaget åka in till stan en lördag var att vi även skulle svänga in en snabbis på Erikshjälpen.

På tyghyllan hittade jag som vanligt inget av större värde, men på golvet, oh my god!
I en säck med massa asfula trasmattetyger hade någon gömt de här två påslakanen!

Mina älsklingsmönster!
Det rosa har jag vid ett tidigare tillfälle budat hem dyrt från Tradera. Det blå är nästan ännu mer underbart och det har länge funnits på önskelistan.

Jippie, jippie, jippie! 

Men tänk bara, om någon galen trasmattevävare hade hunnit före?!!! 

PS. Mamma, du som alltid undrar vad det är jag letar efter för tyger på loppis: såna här är det! :)

12 kommentarer:

Petra / Popetotrora sa...

Oj, oj, oj! Jag tror jag hade svimmat om jag sprungit på dom där på loppis! Minst.

Petra / Popetotrora sa...

Hej igen. Ja, min bärsjal är från Granit och både jag och Flora älskar den! Vi har en Babybjörn också men jag gillar bärsjalen bättre. Bebisen sitter mycket stadigare och närmare kroppen. Tror att bebise ntycker det är mysigare och jag känner att det är lättare att göra andra saker när man inte känner att man ändå måste hålla i bebisen lite. Dessutom är det varmare för bebisen att sitta i bärsjalen än i Babybjörnen.
Jag har sett massa dyra varianter på bärsjal men jag fattar inte varför dom skulle va bättre än Granits 300-kronorsvariant. Nej, satsa på Granit, det är mitt råd! //Petra
PS. Låter nästan som jag är Granitsponsrad... ;)

HannasHörna sa...

Hej!! Vilka härliga tyger. Åh tack för söta kommentaren. Kram på dig!!

Fröken Foto sa...

Snygga tyger!
tack fina du för din söta kommentar.


kram kram Malin

Cicki sa...

Grattis. Jag ska iväg på tisdag och leta, men tyvärr är det alldeles för sällan man springer på de där fynden.

E.R.R.Y sa...

Ååååh, du hitta dom!! Vilken lycka :) Jag älskar också det här mönstret och har påslakan i rosa och blått, samt örngott i grönt, gult och brunt. :) eller ja, jag kommer ha det, än så länge har jag bara sytt det gröna men har tyget i gult och brunt också. :)

Grattis till ett toppenfynd! Vilken tur att dom inte blivit trasmattor, jag hade gråtit! ;)

Slow-Eva sa...

Åh, vad fina! Grattis!!

Såg Petras kommentar om bärsjalar. Jag är burit mycket och min erfarenhet är att en trikåsjal är superbra för småbäbisar! Dock är min erfarenhet att den från granit inte är lika stabil och lätt att få till knytningarna med. (Härligt att du lyckats Petra!:)) Jag har erfarenhet av flera vänner som gett upp sjalbärandet pga av den sjalen men upptäckt att det varit mycket enklare när de lånat vår. Vi har en mobywrap.
Jag håller dock verkligen med Petra om att den inte behöver vara någon dyr. Det brukar vara lätt att hitta nästan oanvända sjalar på blocket :)

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Angående bärsjalar så har vi använt en mai tai-bärsjal. Det är kanske inte det bästa för nyfödda (en trikåsjal är nog att föredra, det ska jag skaffa om jag får fler barn). Men nu när han är fem månader
är den helt super. Kram! Och lycka till med i barnvagnsjungeln :P

Fröken Fräken sa...

Ja, alltså tygfynd är de bästa fynden! Jag fyndade två helt underbara linnedukar i randigt för hela 25 kr styck och jag har redan börjat fantisera om hur jag ska göra julkuddar av dem och ser liksom framför mig hur resten av sovrummet ska dekoreras kring dem. Inte nog med det så hittades även två gardinlängder i mönster som jag skulle vilja beskriva som Astrid Sampe-aktigt som jag bara älskar. Och folk som påstår att tyg inte kan göra en lycklig... knasmörtar alltså!

Jo sa...

Uj, så fina! Jag brukar också kolla i trasmattelådan. Inte klokt vilka fina tyger de kan få för sig att man ska riva trasor av!

Anita sa...

Återigen ett bevis för att allt ligger i betraktarens ögon. Själv har jag, eller snarare har haft glädjen att inneha den rosa varianten som numera är tre olika klänningar. Bifogar en länk för den nyfikne

http://anitafixar.blogg.se/2012/august/tripp-trapp-trull.html

Henrietta sa...

Visst är de fina!! Det rosa hittade jag på loppis för några år sedan. Jag var verkligen i tyghimlen! Det gröna skulle jag vilja hitta!

//Henrietta