tisdag 3 maj 2011

Och allra bäst är de prickiga!


Och allra bäst är prickiga tyger!

Det har visst blivit en väldans massa tyg här på sistone. Men så är det ju också väldigt mycket tyg i min skalle just nu. Det är verkligen min stora passion för tillfället. Tänk om man hade kunnat ta ett par år "ledigt" och gå textillinjer på alla de bästa och roligaste skolorna. Och lära sig alla tekniker på riktigt. Det måste inte vara konstfacks textillinje (om det fortfarande finns en sån), det räcker liksom med ett par år på en folkhögskola där målet för dagen är att lära sig sätta upp en väv, brodera vitt på vitt eller konstruera ett mönster.

6 kommentarer:

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Prickigt funkar alltid!
Och ja...tänk så mycket skoj det finns där ute som man skulle vilja testa på. Själv skulle jag inte säga nej till några keramikkurser.

Hoppas du har en fin tisdag!

Lotten sa...

Prickigt är underbart! Jag skulle gärna vilja lära mig alla tekniker som finns... kunna sy sådär perfekt, skräddat. Mösterteknik och alla små detaljer.... Åhh vad kul det hade varit!

popetotrora sa...

Ja, det är en väldans massa tyg. Härligt, tycker jag!! :-)

E.R.R.Y sa...

Prickigt är fint!

Svar: Ja, jag har en liiten bit av samma tyg i gul/beige/rosa som jag fått av en annan supersnäll bloggare, Kiiromi. :)

Nu måste jag hitta på nåt kul att använda de underbara tygerna till, funderar på att göra en sjal av det blå som jag fick av dig. :)

Kram

Fröken Pimpinett sa...

Prickigt är ljuvligt! Jag gick ett år på Väddö folkhögskolas textilt konsthantverk-program och det var underbart, men skulle gärna gå ännu fler kurser. Man blir ju liksom aldrig fullärd!

Kiiromi sa...

Härligt med så mycket fina tyger!! TACK för de fina du skickade mig :)
De där 50-tals tygerna nedan var ju superfina.

Här är det fullt upp med nytt jobb och bloggen ligger lite i lä. Agående det lila tyget så kan vi självklart byta :). Jag skickar en bit till dig i helgen.. om jag hinner ;)

Tjing Mia :)