söndag 1 februari 2009

Mer shopping än pyssel-weekend

Idag råkade jag trilla över IKEAs nya PS kollektion som visst har premiär idag. Kul för IKEA att de har en ny trendig kollektion men ärligt talat, så himla kul är den ju inte. Eller? Ska jag inte låta så negativ? Men den är liksom inte min smak. För mycket furu, till exempel. Däremot följde jag strömmen genom hela varuhuset för att komma till köksavdelningen för kunna plocka till mig min alldeles egna t-låda. Tack Monkan för tipset! Snart blir det ordning bland mina band och spetsar!

De senaste dagarna har jag ägnat mig åt att titta på vårkollektioner och samla inspiration till kommande pysselprojekt. Utan symaskin i helgen har det inte blivit mycket pyssel, men nu vet jag i alla fall vad nästa projekt blir när jag kommer hem! En bieffekt som liksom kan uppstå när man besöker så många nätbutiker är att det kan råka bli lite nätshopping. Så nu har jag klickat hem några små söta saker som gör mig glad...


Bild: Panduro.se
Jag har fått dille på fina tygband och de här kunde jag bara inte motstå! Samma sak gäller de mönstrade spagettislevarna från Rice. Det fulaste jag vet är pastaslevar i plast men när de har så här snygga mönster borde jag väl kunna använda dem utan att skämmas?

9 kommentarer:

Helen sa...

Jag har varken shoppat eller pysslat, bara njutit av en ledig helg. Underbart.

Jo sa...

Halloj! Självklart vill jag dricka fruktte! :) Du kan väl slänga iväg ett mail (jo_dumle*snabela*hotmail*punkt*com), så bestämmer vi något!

Fröken Fräken sa...

Nämen, så ska du väl inte säga till en som förmodligen inte kommer att se röken av PS-kollektionen någon gång i modern tid eftersom den lär ta en sabla tid på sig att ta sig till IKEA i Haparanda... jag har sett en taklampa som jag tyckte var supersnygg, den som ser ut som en utblommad maskros..? Fast den kostade visst kring 800 kr, och på Ikea känns det jättedyrt. Och egentligen skulle jag vilja ha en ny taklampa till hallen och där passar ju inte en sådan alls...

Det lutar åt Stockholm i början av mars. Och då ska jag baske mig till Panduro! Det verkar ju ha kommit in så mycket vackra band och annat pysselmaterial...

Så det var en skön helg söderöver? Kan man tänka sig att det är fullskalig vår i Malmö sista veckan i februari? Och alla blomaffärer har pyntat både utanför och inne?! Jag håller på och försmäktar här bland alla skoterfantaster...

Jenny Aronsson sa...

Jag tipsar åter igen om bandaffären vid mariatorget på söder. Där handlar proffsen som bea senzfeldt. med all rätt, eftersom det är paradiset för den som älskar fina band, det ä'r som 100 syknuten i en butik, ligger mitt emot seven eleven o även ganska nära en mysig afrika butik, som säljer massa coola radios av konservburkar m.m. det ligger även ett myrornas där på samma gata eller om det är stads missionen. Det är ju bara ett tips för en riktigt shysst shoppingrunda. Bäst blir den om man avslutar den längst pucken o kollar in alla häftiga keramik o konstbutiker, som tex blås o knåda o Kaolin. Om man vill ha snygga koppar kan man nog hitta något där. Men det hetaste tipset är dock bandaffären, THE BEST!

Unknown sa...

Vad gör du med banden? :)

Monkan sa...

Jag tror det är en känd bieffekt av nätbutiksbesökande, att man liksom kan råka halka lite på tangenterna så att det liksom plötsligt kommer nåt meddelande om "tack för din beställning". Men alltså, eftersom de är en känd bieffekt så borde det ju faktiskt finnas varningstrianglar!

Aha, band säger du. OM du vågar… så, Mattssons Band Kungsgatan 19. Kul att du slog till på en "t-låda", hoppas du blir lika nöjd som jag, men går du till Mattssons så är det nog minst resväska som gäller till förvaringen sen ;-) Undrar vad du ska göra för nåt med de nya fina banden...

Oh, en pastaslev från Rice skulle ju inte sitta fel :-) Undrar om det går att ordna inbyte mot min gamla delvis smälta :-)

Jo sa...

Jag vet att du inte är där du ska vara, men när du kommer hem, är du utmanad! :)

(fast det kommer jag säkert att berätta för dig i övermorgon.. ;) )

Malin sa...

Fina band är underbart att ha hemma. Jag brukar ha några olika liggandes och gör både fina servettringar och knyter på krukor. Nice!
IKEA var det längesen jag besökte, jag bor nog alldeles för nära verkar det som. Har märkt att de som har 20 mil T&R är flitiga besökare=)
Har en lång lista som ska bockas av nästa gång jag kommer dit. Måtte det bli snart!
Köpte en fin plansch för flera månader sedan. Den ligger fortfarande i sin förpackning. Mutter mutter..

Linda -Galleri Palla sa...

Hmm, ja jag måste nog säga att jag håller med dig. Det blev liksom en minihype när bilderna på PS_koll. släpptes. Men såååå himla enormt var det inte nej.