torsdag 29 januari 2009

Ett livsverkPå en promenad under en av julhelgens klara och kalla dagar gick vi förbi den här fascinerande stenläggningen som finns i utkanten av den ort mina föräldrar bor.

Enligt grannarna är den skapad av en kvinna som bodde på gården strax intill. Detta är hennes livsverk. En kvinna har alltså skapat detta fantastiska konstverk.Jag vet inte om hon fortfarande lever men jag önskar att jag kunde fråga henne vad det betyder. Varför skapar man något sådant här? Är det för att sörja en olycklig kärlek? Eller är det till minne av någon? Eller kanske för att skapa ett minne av sig själv, något beständigt som människor i tid efter tid kan promenera förbi och beundra och förundras över?


Sitta stilla och njuta en liten stund.

Imorgon bär det av till Lund och sedan vidare till Smålands inland. Mysigt tycker jag. Hoppas att vädret blir såhär soligt och klart i helgen. Det behövs nu. Vad ska ni göra?

1 kommentar:

Monkan sa...

Jättevackert! Och vilka fina bilder du tagit. Oj, det står nån där uppe :-) Det såg jag inte förrän jag klickade upp förstoring av bilden, det doldes av sepiatonen. Jag känner som du, vill veta varför, vad det betyder.

Vilket härligt tyg du fått tag på. Min första tanke var lampskärmar (bordslampor), sen tygtavla och tehuva. Ja och så kuddar så klart :-) Med matchande lampskärmar :-)