lördag 24 januari 2009

Ja må hon leva i etthundra inlägg!

Oj oj oj, detta är mitt 100:ade inlägg på lilla bloggen. Haha, vem kunde tro det?! Det känns fint. Och extra fint när jag kan fira det med att faktiskt visa upp något egenhändigt pysslat.

Jag vet inte riktigt om det här med att virka är min grej, men sticka, det gillar jag. Så efter att ha blivit himla inspirerad av fantastiska Susanne ägnade jag fredagkvällen åt att pilla ihop den här lilla kompisen. Och gud vad stolt jag blev när jag faktiskt lyckades! Jag hade ingen aning om att jag kunde göra sånt här?! Men miniatyrer, det är ju lite min grej.Beskrivningen hittar ni här. Och eftersom det är världens bästa beskrivning är det faktiskt inte så svårt. Men lite stolt är jag allt ändå. =)

Är det dags att inse att man börjar bli vuxen när man tillbringar fredagkvällen, även känd som "bästa AW-kvällen" för de som har ett liv, stickandes en miniatyrnalle? Ja kära nån.


Fredagskväll ur mitt perspektiv...

7 kommentarer:

Malin sa...

ooooo, du avancerar med nallar och allt.
Stickning är min nästa grej men än så länge håller jag mig till min virkning.
Har avslutat pläden i rasande takt. Dock gjorde jag en miniatyr för att se om jag klarade av det.
Ville även se vad jag klarade bra och dåligt.
Kanter är jag inte bra på men annars blev lilla pläden verkligen snygg.
Jag är mäkta stolt och nu ska det inhandlas riktigt bra garn till en "riktiga" pläden.
Kommer att ändra plädens mönster efter min egen förmåga. Kikade på Youtube för att få lite bra tips, herre vad bra det blev efter det!

Så ikväll spenderades kvällen i soffan framför både ace ventura och en andra chans. Jag tror inte jag tittade upp på tvn en enda gång. Fast besluten om att avsluta nästa varv..och nästa och nästa..

Jo sa...

Åh, så snajsigt! Den där Susanne ställer allt till det för oss. Man hittar så mycket fint på hennes sida att man helst av allt bara skulle vilja sitta och virka o sticka hela dagarna! ;)

Själv har jag virkat på mormorspläden, färdigställt socka nr 2 och stickat på en krokodil. Så det går vilt till på lördagskvällen.

Cel'Dara sa...

Jisses så söt den blev, och med prickigt band och allt! :-)

Fröken Fräken sa...

Ojoj, här går det framåt i rekordtakt med figurer t.o.m. Minns den stickade docka som jag fick ihop på mellanstadiet.. så hårt stickad och stoppad att man skulle ha kunnat använda den som brännbollsträd. Din var bra mycket mer bedårande!

Själv har jag aldrig förstått mig på det här med After Work. När jag äntligen får gå hem från jobbet, vill jag inte gå ut med mina kollegor och prata jobb (som det alltid har blivit på de AW som jag har varit på). Nej, då vill jag hem och slippa tänka på jobb. Så jag säger bara, rätt drag att vara hemma och sticka!!

Faktiskt luktar inte mina vitlöksblast något alls. Jag känner ingen lukt åtminstone... hm, ska gå och sniffa lite för säkerhets skull...

Håller med, med 40 000 kr till övers så verkar det ju tråkigt att bara köpa kläder. Visst är det inte fy skam att ha lite trevligt nytt att ta på sig, men nog finns det tusen och en pyssel- och inredningsgrejer som man hellre skulle köpa. Speciellt efter att ha nyligen bläddrat i TineKs katalog... ha-begär!!

Nu ska jag ta och städa. Med det menar jag att jag ska låtsas plocka undan lite, innan jag kommer på att jag måste sy lite i nya tyger.

Matilda sa...

Hejhej, tack för din kommentar på min sida! Inget fel på hur du spenderar fredagkvällen måste jag säga. Du kommer ju till exempel ihåg den dagen efter, till skillnad mot många andra som "har ett liv"=).
Jag får hålla utkik efter nån med falsk oddmolly-tröja nästa gång jag är på ljungqvists då:)
Fin nalle! Sticka har också en charm, men jag blir galen på alla maskor som gärna vill åka av.

Helen sa...

Vilken gullig nallen, jag är så impad av alla som är duktiga på att virka och sticka.

Pysselprinsessan sa...

Aha, så du är sjuksköterska!? Själv är jag faktiskt nybliven sjukgymnast, därav problemen med att få job... Men jag har faktiskt fått jobb! Mer om det kommer på bloggen snart! :) *hemlighetsfull*

Vad jag håller med om ditt inlägg om presentpapperet! Det är så svårt att bestämma en stil! Jag skulle vilja ha alla stilar! Men det blir ju inte heller så bra! :)

Jaja, nu ska jag lägg amig på soffan igen!

Kramar