måndag 12 januari 2009

Sommarklänning och bruna ben tack!Det blev en ganska aktiv helg. Och jag hann inte ens hälften av allt jag hade tänkt. Men det gör jag ju i och för sig aldrig.

Mycket bygga hyllor blev det. Ägnade lördagskvällen åt att skruva i 48 skruvar i träplankor och sedan rensa och fixa. Så garderoben börjar bli flådig. Men ugnen är fortfarande inte skurad och någon stolsdyna blev inte sydd.

Fast jag pysslade lite. Några stygn hann jag allt med på fredagskvällen. Det var lite sysselsättning under tiden jag ägnade mig åt att titta på min nya drog: att titta på Sex & the city. Jag fick DVD-boxen i julklapp och som med det mesta annat i livet verkar det som att jag inte riktigt kan dosera detta i lagom mängd. Det är allt eller inget! Så nu har jag snart sett de första tre säsongerna. Och lärt mig otrooligt mycket om sex. Och New York.

En bra grej som just det här beroendet medför är att jag blir ganska sugen på att "piffa" mig lite mer. Ni vet, lite mer smink, snyggare smycken och lite roligare kläder än de grå yllekoftor som jag har på mig varenda dag. Nej jag är inte nunna, jag är bara ganska frusen och väldigt blek. Och på vintern finns det inga varma kläder i snygga färger som passar mig. Bittert.

Men jag har faktiskt inte varit så bra på att piffa mig på ganska länge, när jag tänker efter, inte sen jag började pendla till mitt förra jobb. Det fanns liksom ingen tid över till sånt när 15 timmar i veckan gick åt bara till att resa. Men jag vet ju att jag blir mycket gladare och känner mig mer nöjd med mig själv när jag helt enkelt har snyggat mig lite. Mer piff är bra. Så länge man gör det av rätt anledning. Så fort jag känner att jag piffar mig för att passa in i skryt-Stockholm (OBS: detta uttryck gäller inte alla Stockholmare så bli inte ledsna ni som är normala!) ska jag genast sluta!

Sen kan det ju kännas lite tungt att hela Sex & the city utspelar sig i heta, härliga New York (som förövrigt varit mitt hetaste drömresmål ända sen i våras) där ingen verkar ha på sig något annat än sommarklänningar hela tiden!

Alltså ärligt talat. Är det inte läge för lite värme nu?

3 kommentarer:

Jo sa...

Jag vill ha bruna ben! Inte lätt genomskinliga som de är just nu.. :/ Och det där med att piffa till sig själv.. Jag är inne i en period då jag helt saknar inspiration, jag hittar inget annat än praktiskt och bekvämt. Bästa julklappen var en "lager två"-tröja från Haglöfs. Så glammig är jag. Jag skulle ärligt talat behöva en personal shopper!

Synd att du inte bor kvar i Götlaborg, då hade jag ju lärt dig att virka i ett nafs och sedan hade det kunnat bli dukar eller plädar i långa banor!
Och det där med att sy klänningar... Det allra viktigaste är att klippa rätt, sen syr man bara 1,5 cm in på tyget hela tiden! :)

Malin sa...

Sol, ge mig sol!!
Jag är nästintill genomskinlig just nu. Om somrarna är jag fräkning och brun. NU är jag som ett spöke.
Lägga sig i kärringgrillen tar mig emot och brun utan sol anser jag vara mer blä än bra!
Så, då återstår det äkta vara. Men det lär väl dröja för här i Gbg lyser solen med sin frånvaro.
Allt är som förr. Regn och vind.
Urk, jag tror jag valde fel stad när jag flyttade=)
Fast å andra sidan har Gbg fina fördelar om vår och sommaren..

låter som haft en buissy helg. Själv var jag rätt upptagen med att överleva maginfluesan. Nu står jag på benen och pysseltarmen har satt i gång. Idag är det jag som beger mig ut under lunchen för att införskaffa både det ena ooch det andra för att pysselverkstaden ska funktionera på bästa sätt.
Har mkt nu som ska sättas i verket. Bla är det dax för mig att lära mig att sticka. och virka för den delen med.
Lika bra att passa på när man väl är i farten.
Man har turen att omges av en tillskärarakademistudent.
Hon kan både sy och sticka minsann. Bäst jag snappar upp lite tips innan hon ångrar sig=)

Näpp, nu är det väl dax att jag gör entré på jobbet efter att ha varit borta sen Torsdag!

Kram

Fröken Fräken sa...

Sedan verkar de ha så rackarns härliga jobb, hela gänget i SATC! Visst, man ser Miranda öppna en och annan portfölj och Samantha anställa nya assistenter, men inte verkar det röra sig om tidiga morgnar, revisioner eller kollegor som bara pratar om barnbarn. Och sådana fluffiga frisyrer, det är nog håret jag är mest ute efter. Högklackat passar inte så bra i ishalka och -19 grader. Klart, att man inte heller skulle säga nej till lite snofsiga utstyrslar.

Jag ska inte säga något om hur mycket jag längtar efter sommaren. Mer än att jag håller på att försmääääääkta!!

Hur går det med bilderna från det nya plejset? Jag har visst nämnt det någon gång tidigare att jag är rätt nyfiken på det. Men du kanske är sugen på att piffa till där också innan det fotas...