torsdag 12 februari 2009

Tid för en bekännelse

"Hej jag heter Pysselpralinen (egentligen är det bara mitt under-cover-namn, men det får duga) och jag är en sucker för söta/snygga/coola/läckra/fräcka/flashiga/glada och fina mönster". Särskilt om de finns på muffinsformar, plåtburkar eller presentpapper. Men tjusiga servetter, kort och brevpapper går också bra. Och så tyger förstås. Och kantband, sidenband och snedslå.

Jag är inte den första, en efter en radar de upp sig, de beroende bloggarna. Någon är beroende av tyger. Någon annan av virkgarn. Jag är inte den första, och säkert inte den sista, att erkänna att min själ går i spinn över vissa viktiga prylar.

Jag vill kalla det ren och skär lycka när man gör ett sånt här fynd en vanlig sketen vardag. Och till det fashionabla priset av 29 riksdaler dessutom!

8 kommentarer:

Cel'Dara sa...

Wiiiii! Förstår verkligen varför du går i spinn på dom här!
Kommer dom från Lagerhaus? tycker jag känner igen mönstret från deras presentpapper. :-)

Jo sa...

Som hittat! Jag förstår dig, jag är lite hemligt kär i sådana muffinsformar. Kärlek på avstånd liksom. En vacker dag kanske jag vågar ta kontakt.... ;)

rosalucia sa...

Hej! vad trevligt att jag råkade trilla in här...gillar det jag läser!!!
Själv går jag i spinn över väskor och små sydda necessärer och fodral av olika slag; också SKOR!!!
Älskar klackskor...(som jag nästan Aldrig använder..hm.)
Har tidigare bott i Umeå, så det var ju oxå lite kul....
Jag återkommer.
Ha en skön fredag!

http://rosalucia.bloggagratis.se

Helen sa...

Förstår att du blir glad över ett sånt fint fynd!!

Fröken Fräken sa...

Hej Pysselpralinen! Jag är Någon som är beroende av tyger!
Tyvärr ramlade jag inte över något oemotståndligt i tygväg idag. Men nu slog jag till på Lisas muggar på Indiska, jajamen! Jag ser redan fram emot lördagens frukost då jag ska äta jättesmaskiga mackor och dricka thé ur en sådan mugg...

Ja, det var verkligen ett piffigt mönster, helt i din stil. Har du några planer för det?! I väntan på det portabla tygskåpet så kanske du kunde ha med ett provexempel av dessa i väskan som uppmuntring.

I helgen ska jag verkligen komma med lite nya pysselidéer. Det känns som att min blogg håller på att torka ihop...

Pysselprinsessan sa...

Men alltså... vilka underbara fantastiska skapelser!! Är det Lagerhaus månne!? Jag har en ugn här i Norge, den skulle matchas bra med några snajsiga bullformar minsann! Men i lilla byn fyndar man inte sådant. Men kanske i stora stan en timme bort!? Men vi var för trötta denna helg för att orka oss dit... kanske nästa? :) Då ska jag spana efter bullformar för nu är jag sugen på muffins! ;D

Oj vilka perfekta lådor till banden! Jag vet att jga såg inlägget hos Monkan oxå. Men jag behövde nog en upprepning för att förstå vilken potential de hade!! T-lådor skall köpas nästa IKEA besök!! :)

Kramar

Monkan sa...

Men guuuud så larvigt, beroende. Nä verkligen inte! Vänta, ska bara gå och kika lite på min servettsamling ;-) Ahhh, avslöjad. Ja, jo, servetter och tyg är väl det jag samlar på, det där ordet på b törs jag inte använda. Ja ojjj så nära jag var att köpa ett paket servetter till idag, men jag stod emot!

Underbara formar du köpt, klart användningsbara. För visst är det väl så att man kan platta ut dem (kanske t.om använda strykjärnet) och sen finns ju inga gränser! En liten tavla till köket? Stajla om kalendern, igen? Dekorera en receptbok, pärm etc? Baka i :-)

Vad fint det blev med bandlådorna! Den djupare modellen ser jag. Rena konstverken helt enkelt.

Malin sa...

Ja de var verkligen finfina. Det borde finnas en helt egen nätbutik för bara kak och muffisformar.
jag hade varit en flitig besökare/shoppare=)

Fast shopping är inte min starka sida den här månaden.
Har spanat in en väldigt dyr skinnjacka på jobbet, vilket gör det extra jobbigt när man hittar fina saker på stan.
Vill ha både nya snygga muffinsformar och nytt vitt garn till min filt.
Inte för att jag är så duktig på virkningen, mer för att det är en kul syssla som gör att jag somnar som ett litet barn om kvällarna.
Det är kanske därför jag har varit så slö på sista tiden med bloggbesöken.
Jag virkar för mkt helt enkelt. Det har lixom blivit ett beroende=)
Dags för avvänjning..