tisdag 30 mars 2010

Låt någon annan göra jobbetNågon som minns vårt förra kök? Med loppisfyndade bord och stolar. Billiga var de och visst fyllde de sin funktion. Men jag avskydde färgerna. Och dessutom passade de inte något vidare ihop.

Problemet är ju bara att jag helst inte vill måla om mina möbler. För det är faktiskt huuur tråkigt som helst att se färg torka. Jag har helt enkelt inte tålamod till det.

Som tur är har jag skaffat ett jobb där jag kommer i kontakt med en del av företagen i trakten. Och tro det eller ej men rätt som det var dök det upp en lackeringsfirma som visade sig ta emot lite småjobb.Så till det förnämliga priset av sex biobesök (här funkar det inte riktigt att räkna i bugg) fick vi våra stolar omlackerade. Tack o tack säger jag och ägnar mig åt betydligt roligare pyssel än att slipa stolsben!Bordet fick förresten flytta till en ny loppis idag. Och mitt gamla köksbord plockades fram. Nu när vi har ett matrum/salong/sällskapsrum behöver vi inte ett så stort bord i köket.

7 kommentarer:

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Vilken skillnad! Det är verkligen helt andra stolar.

Tittar in och önskar dig en riktigt Glad Påsk! Snart packar vi väskorna och drar hem till Sverige på långweekend.

Stort tack för din snälla hälsning om vår hall.

Ha det fint!

Zazzan sa...

Vad fina dom blev. Tänk vad lite färg kan göra! :-)
Min morbror lackerar bilar på fritiden.. hmm... om man kanske skulle slänga in lite möbler där nån dag! ;-)
Jag och Elias har ju bestämt oss för att flytta ihop... så nu har inredningsnerven börjat klia lite igen. :-)

Jo sa...

Åh, vad schysst att få dem omlackerade sådär! Att slipa och måla pinnstolar är ju bland det tradigaste som finns!

Ida sa...

Wow, blev ju kanonfint. Där sparade du mååånga timmars pillande. Ser helt nyköpa och perfekta ut. Man ska inte underskatta vad som kan ändra sig med lite färg och tyg. Ha en skön påsk, Kram Ida

Unknown sa...

vad fint det blev!
pinnstolar är förövrigt tokfina!


www.matildasalmen.com

Zizzi sa...

Vad fint det blev! Älskar tyget till sitsarna!

Fröken Fräken sa...

Åh så stiligt! Jag har ju inget emot att måla möbler själv, men den där perfekta finishen som lackeringsfirmor får till, den lyckas jag ju aldrig med!...

Hoppas att du har det förträffligt i Amsterdam, här har sällan någon varit så glad för att det nu är plusgrader och regn ute! Jag står ute på balkongen och hojtar "Smält snö, smäääält!!!"