tisdag 23 mars 2010

Och jag smider vidareI helgen fortsatte vi att fixa med lägenheten. Två nya taklampor kom upp. Och jag bytte knoppar och sydde strumpsorterare. Och så bar vi ner lite fler saker i källaren. Ja, det finns ju plats där nu sen inbrottet. Hm ja.

Igår tog jag en extra-lektion på smideskursen. Eller rättare sagt tog igen en som jag missat. Det är himla snällt att man får göra det. Så igår sågade jag för glatta livet. Och filade och putsade. Och funderade på vad nästa smycke ska bli...

6 kommentarer:

SKOOGSTROLLET sa...

Nu undrar ju förståss den nyfikna hur en strumpsorterare ser ut?

Hmm, jag har nu funderat en stund, men inte kommit på något bra. Om det går sy en maskin återstår ju att se ...

jojo sa...

Åhå, vad jag vill gå en kurs! Måste se om det går någon någorlunda i min närhet snart. Väldigt avis, njut av varje tillfälle!

Fruädel sa...

Åh va fint!!!! Ser verkligen helt perfekt och fint ut! Vi bygger helt från början, planka för planka, hihi! Köpte tomten för fyra år sedan nu, då var det djungel här! Stod ett gammalt torp här men taket hade varit trasigt i ca 30-40 år så det var inget vi kunde rädda tyvärr. Den mesta av tiden har gått åt till att ta ner träd, gräva avlopp, lägga ner el osv osv! Dvs de tråkiga, nu står det iaf några små hus här så det tar sig men det är långt kvar tills det är klart! Vi har sagt att vi ska göra klart nedervåningen så vi kan flytta in till jul men då gäller det att ligga i eftersom vi gör allt, allt, allt själva. Nu närmast på schemat står att sätta sista "lockläkten" på fasaden, sedan ska takpannorna på så fort snön försvunnit. Sen ska det isoleras, dras el och avlopp i huset, förberedas för golvvärme, golvärme slinga i alla golv, golvet på osv osv osv hihi! Mannen har ritat alla ritningar, konstruktionsritningar osv! Men få inte igång mig nu, kan prata i timtal om huset hihi, stackars barnen, ser framför mig hur vi varje jul tar fram alla kort och ältar om hur vi byggde upp husen, hihi!
Hade du inte hört talas om silverlera? Jag är så sugen på att prova, som jag fattar det är det rent silver blandat med något bindmedel som förbränns när man sedan hettar upp silvret, kvar blir 999 silver!!! Men det är nog inte som modelera som jag hoppas på utan det verkar vara lite svår hanterat om jag förstått det rätt. Men visst låter det lockande?
Kram på dig gumman!/ Tess

Slow-Eva sa...

Bra tänkt där! Om jag ger honom en silversmideskurs för 1700 så får jag ju massa egendesignade smycken. Tål att tänkas på :)

strumpsorterare?

Fröken Fräken sa...

När jag ser dina kreationer blir jag ju bara än mer sugen på en keramikkurs! Varför kan ingen starta upp en sådan så att jag kan dreja ihop mina egna Sturehofkrukor? Det borde jag ju kunna?!? ;-D

Du har rätt. När jag nu tänker på det så vet jag inte om någon av mina kompisar förstår mitt pysslande heller. OK, de kritiserar ju det inte, men de förstår sig inte riktigt helt och hållet på det och passionen bakom. Det ska andra bloggare till det!

Åh, Amsterdam, det var inte en pjåkig idé för påsken! Här kommer det nog att bli uttag av åtminstone en semesterdag. Jag behöver få vara leeeeeeedig!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så läckert! Måste verkligen vara hur skoj som helt att hålla på, och framför allt fundera ut vad man ska göra! Härligt när fantasin för flöda.

Hoppas du har haft en fin torsdag!