onsdag 29 december 2010

Från pepparkakor till müsliGårdagens pyssel blev att göra müsli. Jag upptäckte nämligen att müsliburken var helt tom när jag skulle äta frukost. Och eftersom jag tycker att havregrynsgröt är vansinnigt tråkig frukostmat (efter att praktiskt taget ha levt på det under studietiden) var det bara att sätta igång med müslibak!

Min müsli ska vara lite knaprig och inte för söt. Såhär gör jag:

Blanda:
1 liter havregryn
5 dl rågflingor

Häll detta i en långpanna.

Blanda sedan ihop:
1,5 dl vatten
2 msk rapsolja
1-2 msk flytande honung
1 tsk kanel

Häll detta över grynblandningen.
Rosta blandningen i ugn i ca 200 grader, i ungefär 20 minuter. Ta ut plåten några gånger och rör om så att blandningen rostas jämnt. Passa så att grynen inte blir brända.
Jag brukar ställa en timer och röra om ungefär var femte minut. Ställer jag inte en klocka har jag väldigt lätt för att glömma bort min müsli och då blir det så trist när den blir bränd.

Sedan strör jag i hackade nötter och torkad frukt. Jag gillar ICA:s rostade hasselnötter, de är skalade och det är så gott! Dessutom är torkade blåbär och torkad melon fint att ha i tycker jag.

2 kommentarer:

Petra / Popetotrora sa...

Åh, jag som så många gånger tänkt att jag ska testa att göra egen musli. Nu har jag ju verkligen ingen anledning att inte göra det längre, när du t.o.m lagt ut ett recept! :-)

Loppan Lorum sa...

Det där borde jag absolut testa, tycker det är svårt att hitta köpe-müsli med de rätta ingredenserna. Alltid är det nåt skumt de har slängt i, som puffat ris eller kokosflingor, hu!