måndag 3 oktober 2011

Nr 501 - HURRA!

Haha, det är så typiskt mig. Jag är liksom inte den perfekta typen. Om jag har bestämt mig för att fira mitt femhundrade inlägg så nog sjutton lyckas jag se till att det istället blir i det femhundraförsta inlägget som firande går av stapeln! :-)

Jag ska villigt erkänna att min motivation att blogga har kommit och gått i perioder. Ibland har jag funderat på om jag ska sluta. Men just nu har jag verkligen fått en massa ny energi för nu har jag träffat på så himla många nya härliga bloggkompisar! Och jag älskar verkligen att besöka era bloggar och låta mig inspireras samt läsa de fina kommentarer ni lämnar här!

Hur ska då man då fira den här lilla bloggens femhundrade och första inlägg? Jo, men visst känns det som så, att eftersom bloggen för tillfället till 99 % tycks handla om tyg så vad passar väl bättre än att jag  lottar ut några tygpaket?!

Och jag är ju så himla nyfiken på att få lära känna just dig lite bättre...
 Så därför tänker jag att du som vill deltaga i utlottningen lämnar en kommentar i detta inlägg och berättar tre saker om dig själv:

1. Berätta om något du drömmer om att göra!

2. Vad pysslar du helst med när du pysslar?

3. Vad skulle du göra om du inte gjorde det du gör idag (pluggar/jobbar/söker jobb/är sjukskriven/är hemmafru/lyxhustru/föräldraledig)? 


På lördag morgon drar jag vinnarna så du har alltså till dess på dig att skriva en kommentar!

PS: Det är inte exakt de tygpaket på bilderna "som har skrivit brevet". ;-) med andra ord så kommer vinstpaketen innehålla blandade retrotyger i olika färger!

Uppdatering 4/10: nu ska jag strax hoppa på tåget till Stockholm. Två dagars nätverkande med kollegor väntar och det ska bli väldigt kul!


15 kommentarer:

Emma sa...

Trevligt med utlottning:) jag drömmer om att få gå på folkhögskola och antingen gå en textilkurs eller kurs i återbruksdesign! Pyssla gör jag helst i tyg. Trivs med mitt yrke, men skulle gärna göra något lugnare, tänk att få ha en egen secondhandaffär med nya saker gjorda av gammalt, kanske ett kafé och en liten bokhörna (fast ha eget företag är nog inte så lugnt..)

E.R.R.Y sa...

Ooh, vilken härlig GiveAway! Och så är du ju så himla rolig, blir alltid glad av dina inlägg! :)

1. Jag drömmer om att bo på en gård på landet med min älskling och några djur och driva egen verksamhet med ateljé, en butik med handgjort och loppis och kanske café (som mannen får ta hand om) :) Typ.

2. Jag pysslar helst med... Händerna! Haha, nä men skämt åsido så har jag svårt att välja. Jag gillar att pyssla med det mesta, och variera lite. Papperspyssel ligger dock allra närmast hjärtat, man slipper ju mäta och stryka o sånt. :) Men jag älskar att sy också! Och att bläddra bland mina mjuka gamla tyger...

3. Se fråga 1. Praktiskt va? :)

Kram

Henrietta sa...

Jag prövar lyckan för tyger kan man ju aldrig få för många av :o))

1. Jag skulle vilja bo i hus/gård där jag kunde ha en butikslokal och sälja hantverk, tyger, garner och annat skoj!

2. Det är en svår fråga, men just nu så syr och virkar jag helst. Tyvärr på bekostnad av papperspysslet.

3. Jag lever ju min dröm eftersom jag är hemmafru till 75 % men annars är det som i svar 1.

//Henrietta

Loppan Lorum sa...

Grattis till 501 finfina inlägg! Jag hittar nästan aldrig några fina retrotyger på loppis, så då måste jag ju ta chansen att vinna några från en som lyckas bättre :)

1. Inte så högtflygande kanske, men just nu drömmer jag mest om att förvandla vår trädgård från en leråker med insyn från alla håll till en ombonad och prunkande oas för alla årstider.

2. För tillfället blir det nästan bara stickning. Det går ju så bra att göra även framför TV:n, på bussen eller (sedan sambon fick körkort) även i bilen.

3. Spontant skulle jag säga att jag skulle sticka ÄNNU mera. Men det vore nog lite tjatigt i längden. Däremot skulle jag inte ha nåt emot att arbeta mer direkt och konkret med skapande. Kanske göra om gamla möbler, sy hundtäcken eller binda buketter.

Ninette sa...

Vilken härlig utlottning! :)

1. Jag drömmer om att bo utomlands ett par år, men det lär nog förbli en dröm - inte så lätt att sådär bara åka utomlands ifall man inte jobbar på ett företag med utlandsposteringar

2. Jag pysslar helst med lite av allt. Papperspyssel, sypyssel, handarbete, trädgård, mixed media det ena och det andra - gillar variation

3. Jag gör det jag vill göra dvs är hemmamamma, men skulle gärna ha ett eget företag och på nåt sätt också ha en inkomst

HannasHörna sa...

God morgon! Just nu är jag mammaledig och under den har jag pluggat till textillärare så jag drömmer om att få jobba som det. Jag skulle också vilja vara hemma lite mer med barnen så jag drömmer om att få ekonomin att gå ihop så att vi kan vara hemma länge och mysa med varandra:) gällande fråga två så är det omöjligt att svara på...jag älskar att virka och sy men också att sticka, klippa och klistra med papper..jag tycker om att göra smycke, såga och snickra...ja det tar aldrig slut...
I ett annat liv ska jag bli världsberömd konditor... Fantastiskt kul giveaway! Kram och trevlig dag!

Lotten sa...

Grattis till 501 inspirerande inlägg! Härlig utlottning som jag inte får missa...

1. Jag drömmer just nu om ett nytt kök och vitmålade trappor och en liten kissemisse oxå ;-)

2. Jag syr helst... men det blir en hel del annat med. Just nu har jag inte sytt något på ett par månader och börjar bli sugen igen.

3. Om jag inte jobbade som sjuksköterska skulle jag vilja ha en egen butik med egna alster samt andras inspirerande saker.

Vardagspärlor sa...

Helt klart vill jag delta, vad roligt :-)
Jag sku gärna villa lära mig mera om min kamera och om fotografering.
Helst, virkar jag korgar av mattrasor.
Jag sku jättegärna jobba med något kreativt. Gärna något som har med fotografering att göra. Men kan också tänka mig att vara försäljerska i antingen en inredningsbutik eller en hantverksbutik. Båda dera sku inspirera mig tror jag :-)
Förresten grattis till det 501:nte inlägget :-)

Evasleva sa...

Åh, vilka underbara tyger!

Jag drömmer om massa saker och så mycket av det börjar bli verklighet. Jag drömmar om ett fritidshus bl.a :)
Jag syr helst.
Och, som du vet, håller jag på att börja jobba med något annat redan. Lite grand.

Tack för din kommentar om hemsidan. Jag värdesätter verkligen hjälpen.

popetotrora sa...

Kul med en lite annorlunda tävling!! Mina svar lyder som följer:

1) Jag drömmer lite i smyg om att flytta ut till en gammalt fint trähus med stor galsveranda på landet. För att kunna betala räknignarna skulle jag vilja ha en lite butik där jag säljer allt möjligt pysslat och piffat. Sydda saker, fixade loppisfynd, uppiffade möbler etc. Jag ser framför mig hur jag har en plats i butiken där jag kan sitta och sy och pyssla och så tar man hand om kudnerna när dom tittar föbi. Pyssel och jobb i ett alltså. :-)

2) Jag pysslar med det mesta, men det jag gör allra mest är ju helt klart att sy.

3) Om jag inte gjorde det jag gör idag (markandsföring) så skulle jag nog driva något eget, se svar på fråga 1. Men hur mycket jag än älskar att pyssla så älskar jag också mitt jobb och den lite mer intelektuella stimulansen jag får där (som man inte får på samma sätt bakom symaskinen) så jag är egentligen nöjd som det är. Marknadsföring och reklam på dagarna och pyssel på kvällar och helger.

Nu håller jag tummarna för att det blir jag som lyckat knipa ett underbart tygpaket!!

Maja på 64 kvadrat sa...

1. Drömmer om att få mycket sytt i retrostil till vår bazar på jobbet i vinter (ett dagcenter för handikappade superbegåvningar).

2. Just nu pysslas det mycket på jobbet och väldigt lite privat. Är sugen på att virka med stor virknål!

3. Bo på landet och driva något eget.

hennihenni sa...

Vilka fina tyger du visar upp i din blogg, hittade hit av en slump men kommer definitivt att titta in igen! Och inte kan jag motstå chansen att vinna lite tyger heller... så:
1. jag drömmer just nu om att sälja mina alster på lokala julmarknaden (kortsiktig dröm)
2. jag gillar nästan allt man gör med händerna, och jag gillar flerstegsprojekt. T.ex. att först trycka tyg och sen sy något i det. Eller att göra en redo, att först ha i sär något och sedan sätta ihop det igen.
3. jag skulle gärna jobba kreativt och med händerna OCH få betalt för det. Men det är det ju många som skulle vilja, måste nog komma på någon riktigt bra produkt för att det ska lyckas.

Gunnhild sa...

Herlig utloddning!!

1.jeg drømmer om å starte et veledighetsprosjekt ala extrem makeover! jeg måtte selvfølgelig vinne masse penger for å finansiere dette, men det ER jo lov å drømme?

2.jeg syr, elsker å sy!
men, papir, plast, og blomster er også kjekt å leke seg med :)


3.når jeg blir voksen skal jeg bli kokk, eller klovn, eller prinsesse. har ikke helt bestemt meg enda ;)

tusen takk for morsomme spørsmål!

Made by Ina sa...

Grattis i massor ;)
Jag deltar gärna i din utlottning, som du vet sen innan säger man aldrig nej till nya tyger ;)
För jag får in mer i tyghyllan det får jag ;)

1. Har en ideé om en 50 tals klänning som jag vill göra till mig själv, men just nu är jag så rund pga en liten i magen,så det får vänta tills liten har kommit så man vet vilken storlek man är i ;)


2. Oj, det kan vara allt möjligt, syr, virkar, stickar,väver, pysslar i trädgården m.m


3. Då skulle jag vilja jobba något inom tyger, sömnad kanske textil lärare eller ha en egen garnbod ;)

Sanna sa...

Ajaj att man missade den här utlottningen då..suck..

SV: Tack gumman för dom uppmuntrade orden..med positivt tänkande kommer man långt med.. =)
Hade en toppenhelg i Ullared och hittade en massa massa skoj och fint..en del kommer dyka upp vart efter i min blogg..resten är ju lite hemligt som julklappar och sånt.. =P hihi..
Hoppas att du haft en toppenfin helg! <3
Kraaaaam
Sanna